Zoek je een veelzijdige plant, dan is de hulst geschikt! Deze groenblijvende plant, met rode besjes of witte bloemetjes staan mooi in iedere tuin. Naast dat deze plant decoratief is, is dit ook een veilige plek voor vogels en worden ook onnodige gasten uit de tuin geweerd door de prikkels.

Wil je de hulst in jouw tuin plaatsen zodat deze dient als een haag? Dan is het belangrijk om de struik te snoeien in de vorm die jij wenst. Het beste voor de plant is wanneer dit twee keer per jaar gebeurt. Wanneer dit niet gebeurt, zal de plant in de breedte heel erg gaan groeien wat leidt tot een verwaarloosde uitstraling.

Wanneer moet je een hulst snoeien?

Het beste is het dus wanneer een hulst twee keer per jaar een snoeibeurt krijgt. De eerste rond april, wanneer het niet meer vriest. Een volgende snoeibeurt kan dan plaats vinden in augustus of september. Als je de hulst gaat snoeien kun je dit met een snoeischaar doen, zodat je de hulst de gewenste vorm geeft. Heb jij een hulst als haag, dan kun je ook een heggenschaar gebruiken. Je kan een hulst best flink snoeien, dit zal uiteindelijk alleen maar de groei stimuleren en de hulst zal mooier ogen.

Denk bij het snoeien van een hulst wel aan bedekkende kleding en goede handschoenen, de bladeren van een hulst kunnen prikken!

Heb je vragen over de hulst of wil jij graag een hulst aanschaffen? Kijk dan eens online bij Haagplanten Heijnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.