De tuin een nieuwe look geven

Plantenbakken lijken misschien niet zo belangrijk maar als u een aantal planten in uw tuin heeft die daadwerkelijk in bakken staan dan komt u erachter dat die bakken toch ineens belangrijk zijn. De oude rode, stenen plantenpotten die we vroeger voorbij zagen komen zijn verleden tijd. In de meeste tuinen zult u zwarte of grijze plantenbakken tegenkomen, overeenkomend met de desbetreffende stenen ondergrond. We kunnen de tuin doormiddel van verschillende soorten plantenbakken een nieuw tintje geven, we hebben keuze uit talloze soorten en maten. Dan noem ik bijvoorbeeld grote vierkante plantenbakken of hoge ronde bakken. Wilt u wel een plantenbak kopen maar twijfelt u over de inrichting van zo’n bak, lees dan vooral door!

Waarom kiezen voor een hekwerk?

Je hebt vermoedelijk al gezocht op schutting of hekwerk tuin. Het grootste verschil tussen een schutting en hekwerk is dat je bij een hekwerk er door heen kan kijken en bij een schutting niet. Een hekwerk dient op deze manier er meer voor om jou erfgoed duidelijk te scheiden van het erfgoed van een ander. Vind je privacy wel belangrijk en wil je toch een hekwerk, dan kan je met planten en struiken er voor zorgen dat niemand door jou hekwerk kan kijken. De mate van inkijk kan je dus reguleren.

Een hekwerk is gemaakt van metaal en een schutting vaak van hout, kunststof of beton. Wanneer je niet van hout houdt, kan je dus beter kiezen voor een mooi metalen hekwerk. Een mooi en elegant metalen hekwerk is namelijk echt een aanwinst voor de uitstraling van je huis. Vooral de combinatie met struiken en bloemen in contrast met het strakke uiterlijk van een metalen hekwerk is oogstrelend.

Je kan ook de materiaal accenten van je huis laten terugkomen in het hekwerk om het geheel nog mooier te maken. Door het metaal zijn hekwerken vaak tijdloos. Hekwerken voor in je tuin zijn verkrijgbaar in verschillende designs, waardoor er altijd wel iets bij zit wat bij je past.

Als laatst hoef je hekwerken vaak niet te onderhouden. Ze zijn bijna altijd bedekt met een coating, wat ervoor zorgt dat het metaal niet gaat roesten. Hierdoor gaat je hek heel lang mee. Het enige wat je hoeft te doen als het hek een beetje vies is geworden, is het geheel af en toe af te nemen. Metalen hekwerken zijn dus erg onderhoudsvriendelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.