De plek van de moestuin

Voordat je begint zoek je eerst naar een plek voor de ideale moestuin. De meest geschikte plaats voor een moestuin is in de zon. Je moestuin dient beschermt te worden tegen weer en wind zodat je planten daar niet onder lijden. Heeft je tuin toch veel last van de wind? Kies er dan voor om er een heg omheen te plaatsen. De heg beschermt je moestuin tegen de wind.

Een vochtige lichtzure grond is een geschikte grond voor een moestuin. Wanneer de grond niet goed is kan je eventueel compost gebruiken. Compost geeft de planten in je moestuin extra voeding en het is erg goed voor de planten.

Onkruid wieden

In het wieden en schoffelen van onkruid gaat veel tijd zitten. Het nadeel ervan is dat je onkruid pas ziet als het naar boven komt. De wortels van het onkruid hebben zich dan allang verstrengelt tussen de andere planten. Het komt steeds weer terug en je komt haast tijd te kort om aan de gang te gaan met je eigen gewassen. Het bijhouden van onkruid in je moestuin kan na een tijdje aanvoelen als een dagtaak, zo veel werk zit eraan.

Teel niet te veel groente in een keer

Plant niet te veel zaadjes van hetzelfde soort in een keer. Als je een heel zakje slazaadjes in de grond stopt, zou je na een korte periode heel veel kroppen met sla hebben. Dat houdt dus in dat je voor de rest van de zomer veel sla eet, omdat je dan zo veel hebt en het anders bederft. Het is daarom handig om veel verschillende soorten groentes te gaan telen gedurende de zomer. Niet dat je van elke soort van alles in een keer gaat planten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.